Εορτολόγιο

Κυριακή 18 Νοεμβρίου
Πλάτωνος, Ζακχαίου και Ρωμανού μαρτύρων
Ανατ.: 07.19Δύση: 17.14Σελήνη: 10 ημερών

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014
Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013 13:32

DEYTEROBATHMIA OLYMPIADAO Τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός, για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014, διεξήχθη με επιτυχία το περασμένο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας.

Ο διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σκοπός του είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, καθώς και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Διαγωνίσθηκαν τριμελείς ομάδες μαθητών B' τάξης από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ): 1ο, 3ο, 4ο Καρδίτσας και Προαστίου για να προκριθεί εκείνη η ομάδα που θα συμμετάσχει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η οποία για τα σχολεία της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και της Βορείου Ελλάδας θα διεξαχθεί στις 25 Ιανουαρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη. Τις περισσότερες μονάδες συγκέντρωσε η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καρδίτσας (αποτελούμενη από τους μαθητές Παντελεήμονα Ζιαζόπουλο, Γεώργιο Σακκά και Σπυρίδωνα Σιαφάκα) με δεύτερη αυτή του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας (αποτελούμενη από τους μαθητές/τριες Ανδριανή Κοκκαλάρα, Χρήστο Κοτσαρίνη και Ζωή Μαυρογιάννη).
Οι μαθητές που συμμετείχαν στη διαδικασία επέδειξαν άριστη ομαδική συνεργασία καθώς και πολύ καλές επιδόσεις παρ' ότι το αντικείμενο εξέτασης δεν τους ήταν και τόσο οικείο (αυτό των ικανοτήτων να χειρίζονται εργαστηριακά όργανα και συσκευές). Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν και οι καθηγητές των ΓΕΛ, που εκπαίδευσαν και καθοδήγησαν τους μαθητές τους καθώς και τα μέλη της επιτροπής διεξαγωγής του τοπικού διαγωνισμού, που εκτός ωραρίου εργασίας και χωρίς κανένα οικονομικό ή άλλο όφελος εργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε αυτή η 1η συμμετοχή της περιοχής μας φέτος στη «12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014» να είναι η αρχή, που θα συνεχίσει και τις επόμενες χρονιές με όλο και περισσότερα Λύκεια να συμμετέχουν με ομάδες μαθητών στο διαγωνισμό.
Το ΕΚΦΕ Καρδίτσας σε συνεργασία με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμά Καρανίκα και τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών κ. Πασχαλίνα Κόζυβα διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν των εμπλεκομένων σ' αυτή τη φάση του διαγωνισμού, όπου θα βραβεύσει τους συμμετέχοντες μαθητές και θα ενημερώσει τους παρευρισκόμενους σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών και τις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων (1ος όροφος) του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 12:00. Προσκεκλημένοι είναι εκτός των εμπλεκομένων μαθητών και καθηγητών, οι Υπεύθυνοι των Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (ΥΣΕΦΕ) των Λυκείων, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση που είναι ανοικτή για το κοινό.
Δ/νση: ΕΚΦΕ Καρδίτσας / 5ο Γεν. Λύκειο Καρδίτσας / Τέρμα Τρικάλων / 43100 Καρδίτσα
υπεύθυνος ΕΚΦΕ Καρδίτσας: Σεραφείμ Μπίτσιος
e-mail: mail@ekfe.kar.sch.gr & ekfekar@sch.gr
website: http://ekfe.kar.sch.gr
τηλ.: 24410 79170 -1
fax: 24410 79172