Εορτολόγιο

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
, Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου, Αρχή Τριωδίου,
Θεοδώρου του Τήρωνος, Των εν ασκήσει λαμψάντων
Ανατ.: 07.25Δύση: 18.08Σελήνη: 12 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Δήλωση Eνότητας και Kοινής διεκδίκησης από τους φορείς του N. Καρδίτσας
Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018 11:39
FOREIS1-Σε νέα σύσκεψη για την κατανομή των Σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
-Καταγγελία κατά Γαβρόγλου για πολιτικά τρικ  και τακτικισμούς με τα διαφορετικά ραντεβού
-Αιχμές και για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ περί υπαναχώρησης και προσπάθειας ωραιοποίησης της κατάστασης
Η αλλαγή τακτικής από πλευράς υπουργείου Παιδείας, σε ότι αφορά στη συνάντησή του κ. Γαβρόγλου με τους φορείς του νομού Καρδίτσας, προκάλεσε την διοργάνωση ευρείας σύσκεψης φορέων, χθες το πρωί, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. 
Ο υπουργός ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να συναντήσει, χθες Πέμπτη, με μία ευρεία αντιπροσωπεία φορέων, τελικά συνάντησε την Τετάρτη τους βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικά στελέχη του ίδιου κόμματος, χθες τον δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο και σήμερα θα συναντήσει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τους αντιπεριφερειάρχες των Θεσσαλικών Π.Ε. Αυτή η κατάτμηση θεωρήθηκε από τους τοπικούς φορείς ως κίνηση «διαίρει και βασίλευε» αλλά και ως απαξίωση της τοπικής κοινωνίας, που αυτοί εκπροσωπούν, από την στιγμή που δεν δέχεται συνάντηση μαζί τους, παρότι είχε δεσμευτεί για κάτι τέτοιο. Επίσης του καταλογίσθηκε ότι στην ουσία επιχειρεί να περάσει, με τις λιγότερες δυνατόν αντιδράσεις, ειλημμένες αποφάσεις, που δεν τηρούν κανένα ακαδημαϊκό και κοινωνικό κριτήριο και αδικούν κατάφωρα τον νομό Καρδίτσας.
Παράλληλα υπήρξε και καταγγελία της στάσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και τοπικών στελεχών του ίσιου κόμματος, καθώς υπαναχωρούν στα όσα είχαν συνυπογράψει ως πλαίσιο διεκδίκησης με τους υπολοίπους φορείς και όχι μόνο αυτό αλλά μιλάνε για κατανομή Σχολών που ευνοεί την Καρδίτσα. Στην ουσία βαφτίζουν το κρέας ψάρι, την ώρα που, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, οι συνάδελφοι τους των Τρικάλων διεκδικούν και κερδίζουν. 
Με αυτά ως δεδομένα διατυπώθηκαν και σκέψεις να μην παραστεί ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος στην σημερινή σύσκεψη, με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα πάει γιατί δεν θα πρέπει να κατηγορηθεί η Καρδίτσα ότι αρχικά ζητά διάλογο και δεν συμμετέχει σε αυτόν, αλλά αυτό που θα καταθέσει θα είναι η κοινή δήλωση διεκδίκησης των φορέων του νομού, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέσα από αλλεπάλληλες συσκέψεις.
Σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες αντίδρασης  μόλις άρχισαν να τρέχουν και το συμπέρασμα που βγήκε από την σύσκεψη μιλά για αγωνιστική ετοιμότητα και νέα συνάντηση, πιθανόν την Δευτέρα, για να οριστικοποιηθεί ο τρόπος δράσης, αφού αξιολογηθούν οι εξελίξεις. Πιο αναλυτικά αποφασίστηκε ότι οι φορείς του νομού εμμένουν και επιμένουν σε ένα διεκδικητικό πλαίσιο που περιλαμβάνει την παραμονή του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα, την ίδρυση έδρας Σχολής στο νομό αφού είναι ο μόνος που δεν έχει αυτό το προνόμιο, χαιρετίζουν την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, αλλά εκφράζουν επιφυλάξεις για τα συγχωνεύσεις, από την στιγμή που υπάρχει διαφωνία των τμημάτων και επικροτούν την ίδρυση του τμήματος Δημόσιας Υγείας. Παράλληλα αναμένουν αναλυτική ενημέρωση από τον κ Αλεξάκο για την χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό παιδείας και προγραμματίζουν άμεσα νεα σύσκεψη στην οποία πρέπει να παραστούν όλοι οι βουλευτές του νομού, προκειμένου να αποφασιστούν από κοινού οι δράσεις που θα ακολουθήσουν. Οι οποίες, όπως άφησαν αν εννοηθεί θα περιλαμβάνουν και δυναμικές κινητοποιήσεις. Στην χθεσινή σύσκεψη παρέστησαν και εξέφρασαν άποψη ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. π. Αμφιλόχιος εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ Τιμόθεο. Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο δήμαρχος Παλαμά κ Γιώργος Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Καπράνας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περικλής Κορκώτσιος, ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Σωτήρης Κουλοκτσής, ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βάϊος Κουτής, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μανώλης Στεργιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Αριστοτέλης Σπάνιας, , ο εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας, η πρώην βουλευτής της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Λάμπρος Τσιούκης, και ο καθηγητής του τμήματος Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Σωτήρης Καραστεργίου.