Εορτολόγιο

Κυριακή 18 Νοεμβρίου
Πλάτωνος, Ζακχαίου και Ρωμανού μαρτύρων
Ανατ.: 07.19Δύση: 17.14Σελήνη: 10 ημερών

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού από το Σύλλογο Γυναικών Παλαμά
Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018 12:11
PALAMAS HMERIDAPALAMAS HMERIDA1PALAMAS HMERIDA2Το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από το σύλλογο Γυναικών Παλαμά
Στα πλαίσια του προγράμματος εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του, βρέθηκαν στον Παλαμά αξιόλογοι πανεπιστημιακοί γιατροί ,οι οποίοι μετέφεραν την έγκριτη γνώμη τους, πάνω στο πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες στις μέρες μας.
Οι λέξεις κλειδιά αυτής της ημερίδας ήταν «μάθε», «πρόλαβε», «αντιμετώπισε». Καλύτερα στο «μάθε» και «πρόλαβε». Η έγκαιρη αντιμετώπιση σώζει ζωές. Δεν αμελούμε και δεν φοβόμαστε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες εξετάσεις για διάγνωση και πρόληψη. Αλλά επειδή  τα προβλήματα προκύπτουν κάθε μέρα, πρέπει να προχωρήσουμε και στο «αντιμετώπισε».Είναι ένας καρκίνος που σχετίζεται άμεσα με τη σωστή διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα. Από τον Π.Ο.Υ. έχει πιστοποιηθεί επίσημα ότι κάποιοι καρκίνοι σχετίζονται  άμεσα με την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, όπως ο καρκίνος του προστάτη, ο καρκίνος του παχέως εντέρου αλλά και ο καρκίνος του μαστού ο οποίος είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως.  Τα στατιστικά στοιχεία λένε επίσης ότι μόνο το 4% των γυναικών στην Ελλάδα κάνει μαστογραφία. Τραγικό και πολύ ανησυχητικό. Οι γιατροί που ανέπτυξαν το θέμα ήταν:
 Η  Κα Αντιγόνη Πουλτσίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η Κα Μαρία Βλαχάβα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Η Κα Κατερίνα Βάσιου, Ακτινολόγος-Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο Κος Γεώργιος Κύργιας, Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Από το πρωί της Παρασκευής, εξάλλου, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών, με εξόρμησή τους στην αγορά του Παλαμά, ενημέρωσαν με φυλλάδια το κοινό, με στόχο την ευαισθητοποίηση του για τον καρκίνο του μαστού.