Εορτολόγιο

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
, Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου, Αρχή Τριωδίου,
Θεοδώρου του Τήρωνος, Των εν ασκήσει λαμψάντων
Ανατ.: 07.25Δύση: 18.08Σελήνη: 12 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Tο 5ο Λύκειο Καρδίτσας υλοποίησε τη 2η διεθνή συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2
Τρίτη, 15 Μάιος 2018 08:45
5 LYKEIO-Το σχολείο φιλοξένησε στην Καρδίτσα μια μεικτή ομάδα καθηγητών & μαθητών από Βουλγαρία (10), Ιταλία (6) & Τουρκία (7)
Το διάστημα 7-11 Μαΐου 2018, το 5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ υλοποίησε, ως φορέας υποδοχής, τη 2η διεθνή συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με κωδικό «2017-1-TR01-KA219-045675_5» και τίτλο «Web2.0 Education Technologies». Κατά την κινητικότητα αυτή, το σχολείο υποδέχθηκε και φιλοξένησε στην Καρδίτσα μια μεικτή ομάδα καθηγητών και μαθητών 23 συνολικά ατόμων από Βουλγαρία (10), Ιταλία (6) και Τουρκία (7).Το σχολείο προετοίμασε και εκτέλεσε με ακρίβεια ένα σύνθετο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας που περιελάμβανε μαθήματα γνωριμίας, ασκήσεις σε σταθμούς εργασίας μεικτών ομάδων, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, μουσικές & χορευτικές εκδηλώσεις, επισκέψεις στα μουσεία και ξεναγήσεις στην πόλη. Επίσης υλοποιήθηκαν δύο ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές (στη Λίμνη Πλαστήρα στις 8/5 και στα Μετέορα στις 11/5), παρουσιάστηκε μια σχετική εργασία στο 1ο μαθητικό συνέδριο (την οποία και παρακολούθησαν online όλοι οι φιλοξενούμενοι) και πολλές άλλες δραστηριότητες ακόμη. Επιπλέον δέκα (10) αλλοδαποί μαθητές φιλοξενήθηκαν (έπειτα από αίτημά τους) στα σπίτια συνομηλίκων ελλήνων μαθητών, έχοντας έτσι την ευκαιρία να έρθουν από κοντά σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα και φιλοξενία.
Η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα Erasmus+ KA2 αποτέλεσε για το 5ο ΓΕΛ μια πραγματική πρόκληση. Από τη μια στάθηκε αφορμή έτσι, ώστε να έρθουμε σε επαφή με διαφορετικές σχολικές κουλτούρες και συστήματα, να αναπτύξουμε σχέσεις φιλίας και να επικοινωνήσουμε με συνομηλίκους σε μια άλλη γλώσσα, να συγκρίνουμε και να αξιολογήσουμε το διαφορετικό. Ταυτόχρονα, ήταν και μια επιλογή για να κινητοποιήσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα, μέσα από πολύπλευρες δράσεις με στόχο ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, ένα σχολείο που εκτός από γνώσεις μεταδίδει στους μαθητές του τις αξίες της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού της διαφορετικότητας και συμμετοχικότητας.
Η επόμενη συνάντηση εργασίας έχει προγραμματιστεί από την φιλοξενούσα χώρα Ιταλία για τον Οκτώβριο 2018. Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές του σχολείου μας που εργάστηκαν ποικιλότροπα, για διάστημα πλέον του ενός μηνός, για την προετοιμασία της συνάντησης.