Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Λογγίνου Εκατοντάρχου, Λεοντίου, Δομετίου μαρτύρων
Ανατ.: 06.43Δύση: 17.52Σελήνη: 6 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Μετά το λάθος, ζητείται ελπίς
Παρασκευή, 11 Μάιος 2018 18:46
ETHNOS SAMARAKIS1Τραγέλαφος στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα με τον λογοτεχνικό διαγωνισμό που διεξάγεται στη μνήμη του Αντώνη Σαμαράκη...
 
Της Μαρίας Ριτζαλέου
Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα που εκθέτει τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, είχε την περασμένη Πέμπτη η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Αφορά τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό προς τιμήν του Αντώνη Σαμαράκη που αντί να αποτελέσει ένα όχημα για την διαφήμιση του δήμου και της περιοχής, κατέληξε στο να γίνει αφορμή για δυσφήμιση της περιοχής.
 
Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ
«Μπλόκο» στα βραβεία του λογοτεχνικού διαγωνισμού «Αντώνης Σαμαράκης» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, επειδή η δημοτική αρχή Λίμνης Πλαστήρα στην Καρδίτσα… ξέχασε ότι ο δήμος δεν μπορεί να καταβάλει χρηματικά έπαθλα. Ο Δ΄ Λογοτεχνικός Διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2013, η απονομή των βραβείων έγινε τον Μάιο του 2014 στο Μορφοβούνι Καρδίτσας από όπου καταγόταν η οικογένεια του Αντώνη Σαμαράκη, μαζί με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του σπουδαίου λογοτέχνη, αλλά οι νικητές δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματά τους. Με την…προτροπή του δήμου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν. Το Ειρηνοδικείο Καρδίτσας έκανε δεκτή την αγωγή τους και υποχρεώνει τον δήμο Λίμνης Πλαστήρας να καταβάλλει το ποσό των 2.500€, συν τους νόμιμους τόκους. Την έκπληξή της έδειξε η Ελένη Σαμαράκη, η οποία ήταν επίτιμο μέλος της κριτικής επιτροπής στον Δ΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό. Σε ερώτησή μας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πως τα βραβεία δεν πληρώθηκαν, δεν θέλησε ωστόσο να κάνει κάποιο σχόλιο πριν ενημερωθεί σχετικά.
«Δεν είχαμε και δεν έχουμε καμιά διάθεση να μην πληρώσουμε το αντίτιμο των βραβείων. Μας μπλόκαρε την εκταμίευση το Ελεγκτικό Συνέδριο και ήμασταν εμείς που προτείναμε στους νικητές να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να πληρωθούν», ομολόγησε στο *Έθνος*, ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής. Με την 86/2017 απόφασή του το Ειρηνοδικείο Καρδίτσας έκανε δεκτή την αγωγή των έξι νικητών και υποχρεώνει τον δήμο να τους πληρώσει, κάτι που αναμένεται να γίνεται μέχρι το τέλος του μήνα.  «Είναι κρίμα για τον θεσμό και για την φήμη του Αντώνη Σαμαράκη αυτό που έγινε», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λεϊμονής, που με το ψευδώνυμο Γιάννης Παπαθανασίου, κέρδισε το τρίτο βραβείο για το διήγημά του «Η αλλαγή της σκυτάλης», το οποίο απονεμήθηκε εξ ημισείας σε εκείνον και στον Νικόλαο Μάννη, όπως και το ποσό των 500€.
Το πρώτο βραβείο και το ποσό των 1.500€ μοιράστηκαν η Ναταλία Ηλία και ο Κωνσταντίνος Πούλιος και το δεύτερο που αντιστοιχούσε σε 1.000€ η Ναταλία Θεοδωρίδου με τον Ευάγγελο Μαγγανά. 
Στον Δ΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Αντώνης Σαμαράκης», που έγινε το 2014, κατατέθηκαν 419 διηγήματα από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γαλλία, την Αγγλία, την Γερμανία και την Αμερική και τις τρεις πρώτες θέσεις μοιράστηκαν έξι διηγήματα, ενώ σε άλλα 16 απονεμήθηκε διάκριση επαίνου και όλα αυτά συμπεριλήφθηκαν στην Ανθολογία που κυκλοφόρησε την Άνοιξη του 2014 από τις εκδόσεις «Καστανιώτη». 
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλης Αναγνωστόπουλος και μεταξύ των μελών ο ποιητής και προσωπικός φίλος του Αν. Σαμαράκη, Αντώνης Σκιαθάς.
 

Πολιτική