Εορτολόγιο

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου
Θύρσου, Λευκίου, Καλλινίκου, Φιλήμονος, Απολλωνίου, Αρριανού μαρτ.
Ανατ.: 07.45Δύση: 17.07Πρώτο Τέταρτο
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 11:16
ebe7ebe4Στην χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου
-K. Ζυγογιάννης, E. Λέμας & Ντενίσης, οι εκπρόσωποι στον Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο
 
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου στην χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να συζητηθούν θέματα οικονομικού περιεχομένου, στις επόμενες συνεδριάσεις.
Οι θετικές ψήφοι που έλαβε ήταν 16, με την παράταξη του κ. Λέμα να ψηφίζει μεν θετικά, αλλά να διατυπώνει ορισμένες επιφυλάξεις για ορισμένους κωδικούς εσόδων, ενώ οι τρεις  παρόντες από το συνδυασμό του κ. Κατσίκη ψήφισαν αρνητικά. Παρουσίαση του προϋπολογισμού δεν έγινε με την έννοια της ανάλυσης των ποσών που περιλαμβάνονται σε κάθε κωδικό καθώς είχε αποσταλεί στα μέλη ενώ προηγήθηκε και διαβούλευση επί αυτού.  Να πούμε όμως ότι οικονομικός επόπτης κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι τα ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα ανέρχονται σε 1.421.500 ευρώ, ότι ελήφθησαν υπόψιν επισημάνσεις και επιστολές όλων των μελών, ότι είναι ένας προϋπολογισμός που δείχνει το πνεύμα της Διοίκησης και πως το σημαντικό είναι η εκτέλεσή του.
Ο κ. Κατσίκης που πήρε στη συνέχεια το λόγο στάθηκε αρνητικά λέγοντας πως δεν έχει αναπτυξιακή προοπτική, πως είναι στην ουσία ένας προϋπολογισμός ως είθισται, κοπτοραπτική από τον προηγούμενο, που δεν έλαβε σχεδόν καθόλου υπόψιν τις επισημάνσεις του συνδυασμού του.
Από την πλευρά του ο κ Λέμας είπε ότι η διοίκηση θα κριθεί εκ του αποτελέσματος στο τέλος του χρόνου για το κατά πόσο εφάρμοσε τον προϋπολογισμό και εξέφρασε ευχές για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.  Τόνισε όμως ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν  συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, να δοθεί μεγάλη προσοχή στα έξοδα και βαρύτητα σε αναπτυξιακές κινήσεις που θα βοηθήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο. 
 
Ορισμός εκπροσώπων στο περιφερειακό συμβούλιο Επιμελητηρίων
Ο κ. Ζυγογιάννης με τον κ. Λέμα συμπλήρωσαν την τριάδα των εκπροσώπων του ΕΒΕ Καρδίτσας στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, καθώς οι δύο αυτοί συνδυασμοί, με βάση το νόμο, παίρνουν τις δύο θέσεις, λόγω των ψήφων που έλαβαν στις εκλογές. Σε περίπτωση αδυναμίας θα αντικαθίστανται από τους κ.κ. Παπαδημητρίου και Ψηφή αντίστοιχα.
 
Πρόεδροι τμημάτων
Εν τω μεταξύ στην χθεσινή συνεδρίαση εξελέγησαν και οι πρόεδροι των τμημάτων και οι αναπληρωτές τους.
Συγκεκριμένα στο  τμήμα μεταποίησης πρόεδρος είναι ο κ. Ν.  Ψαρρής  με αναπληρωτή τον κ. Π. Παπαδάκο, στο τμήμα Υπηρεσιών ο κ. Ευθ. Πλακιάς με αναπληρωτή τον κ. Β. Κρανίτσα, και στο τμήμα εμπορίου ο κ. Β. Ρόβας με αναπληρωτή τον κ. Κ Βασιλείου. Όλοι εξελέγησαν ομόφωνα με εξαίρεση τον κ. Κρανίτσα που πήρε μία αρνητική ψήφο.
 
Οι συνδρομές των μελών
Εν τω μεταξύ στην συνεδρίαση άνοιξε κουβέντα και για τις οφειλόμενες συνδρομές των μελών και την ανάγκη να υπάρξει είσπραξη τους αλλά με τρόπο που θα δώσει την δυνατότητα και σε αυτούς να πληρώσουν και στο Επιμελητήριο να εισπράξει τα χρήματα. Το πολύ σοβαρό θέμα θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση με αρκετές προτάσεις να πέφτουν στο τραπέζι. Όπως η ύπαρξη POS για να μπορούν να πληρώνουν μέσω τραπέζης με δόσεις, ενώ θεωρείτε βέβαιο πως θα επανέρθει η ταχυπληρωμή για να είναι ενήμερα τα μέλη για τις οφειλές τους.