Εορτολόγιο

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου
Θύρσου, Λευκίου, Καλλινίκου, Φιλήμονος, Απολλωνίου, Αρριανού μαρτ.
Ανατ.: 07.45Δύση: 17.07Πρώτο Τέταρτο
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ θα συμμετάσχει η Συνεταιριστική Τράπεζα
Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017 20:58
syn1syn2synsyn3  Παρουσίαση των νέων προγραμμάτων από τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΝ την  Τρίτη στο "ΚΙΕΡΙΟΝ"
H Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας σε συνέχεια των σημαντικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει, αξιοποιεί όλους τους τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους προς όφελος της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας.
Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες (και μαζί η δική μας τράπεζα) για πρώτη φορά και ισότιμα με το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εξοικονομώ ΙΙ, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που αυτό προσφέρει σε ιδιώτες (ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων), προς όφελος των τοπικών οικονομιών.
Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η τράπεζα της Καρδίτσας την Τρίτη στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ, παρουσία πλήθους επιχειρηματιών και ιδιωτών, ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ. Κώστας Γαλιάτσος παρουσίασε τα νέα προγράμματα του Ταμείου, Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, καθώς επίσης και την παραδοσιακή δραστηριότητα του ΕΤΕΑΝ, την εγγύηση τραπεζικών δανείων.
Ειδικότερα, ο κ. Γαλιάτσος κατά την παρουσίασή του αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά των νέων προγραμμάτων και στις βασικές διαφορές του ΤΕΞΟΙΚ ΙΙ σε σχέση με το ΤΕΞΟΙΚ Ι. Επίσης αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση μετά από πολλά χρόνια του προγράμματος εγγυοδοσίας και στη διαμόρφωση για πρώτη φορά εγγυοδοσίας χαρτοφυλακίων και όχι μεμονωμένων δανείων.
Τέλος επεσήμανε ότι το Υπουργείο Οικονομίας ήδη έχει εμπιστευθεί στο ΕΤΕΑΝ τη διαχείριση κάποιων νέων ταμείων τα οποία σχεδιάζει και τα οποία θα προσφέρουν πρόσθετη χρηματοοικονομική υποστήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Καταλήγοντας τόνισε τη βούληση του ΕΤΕΑΝ να συνεργαστεί με την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας στο πρωτοποριακό πρόγραμμα μικροπιστώσεων που παρέχει η τελευταία.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας κ. Μπούκης επεσήμανε τις πρωτοβουλίες που η τράπεζα αναλαμβάνει για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τόνισε ότι μέσω των νέων προγραμμάτων διευρύνονται ακόμη περισσότερο οι δυνατότητές της Τράπεζας για χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια. 
Αναφερόμενος στο ρόλο του ΕΤΕΑΝ, διατύπωσε ότι το Ταμείο εξελίσσεται σέ έναν από τους μεγαλύτερους μηχανισμούς παροχής ρευστότητας προς ΜΜΕ και ιδιώτες, παρέχοντας χαμηλότοκα εξειδικευμένα τραπεζικά προϊόντα. Από τη συνεργασία της με το ΕΤΕΑΝ και μέσω των  προγραμμάτων του ΤΕΠΙΧ “Επιχειρηματική Επανεκκίνηση”, “Εγγυοδοσία” η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας χορήγησε 190 επενδυτικά και επιχειρηματικά δάνεια και εγγυήσεις ύψους αρκετών δεκάδων εκ. ευρώ
 
Δήλωση του κ Μπούκη
Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των καιρών και στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ανακοινωθούν σύντομα η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας διοργανώνει σήμερα μια πολύ σημαντική εκδήλωση, στην οποία είναι καλεσμένος και βασικός ομιλητής ο Πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ ο κος Γαλιάτσος. Θα μας ανακοινώσει τα νέα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ, που είναι το ΕΞ- ΟΙΚΟΝΟΜΩ, το ΤΕΠΙΧ 2, οι ΕΓΚΟΙΔΟΣΙΕΣ και πολλά άλλα προγράμματα, στα οποία θα συμμετέχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας. Είμαστε η Τράπεζα η οποία είναι πρωτοπόρος σε όλα αυτά τα προγράμματα. Πάντα κοιτάμε ότι εργαλείο υπάρχει να το φέρνουμε στην τοπική αγορά και στην τοπική οικονομία προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Αυτό κάνουμε και τώρα και έχουμε να ανακοινώσουμε και άλλα σημαντικά πράγματα στο μέλλον.
 
Δήλωση του κ Γαλιάτσου
Ήρθαμε εδώ μετά από πρόσκληση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να αναπτύξουμε τη μέχρι τώρα ήδη άριστη συνεργασία μας με την Τράπεζα. Να την αναπτύξουμε σε πολύ περισσότερους τομείς από αυτούς που είχαμε μέχρι τώρα. Για παράδειγμα τη Τράπεζα, όπως και όλες οι Συνεταιριστικές Τράπεζες δεν συμμετείχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα ΕΞ- ΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΩΝ. Αυτό το αλλάξαμε, γιατί είναι απαράδεκτο να μην συμμετέχουν και οι Συνεταιριστικές Τράπεζες. Στο νέο πρόγραμμα σίγουρα θα συμμετέχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας. Πέρα από τη συνεργασία που έχουμε, το επόμενο χρονικό διάστημα θα διευρύνουμε τη συνεργασία μας και σε άλλους τομείς και θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για εμάς και την Τράπεζα, όσο και για τις τοπικές επιχειρήσεις. 
Ερώτηση για την ανακοίνωση των νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων
Νομίζω ότι πιθανών μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες να προχωρήσουμε όσον αφορά τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Όσον αφορά το ΕΞ- ΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΩΝ πιστεύω ότι θα ξεκινήσει προς το τέλος Οκτωβρίου. Αναφορικά με τα υπόλοιπα προγράμματα, δεν θα βραδύνουν, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανακοινώσουμε πολλές νέες συνεργασίες