Εορτολόγιο

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
, Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου, Αρχή Τριωδίου,
Θεοδώρου του Τήρωνος, Των εν ασκήσει λαμψάντων
Ανατ.: 07.25Δύση: 18.08Σελήνη: 12 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Το Σεπτέμβριο θα οργανωθούν οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 11:10

panelladikes istoΤο Σεπτέμβριο θα οργανωθούν τελικά οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις για όσους υποψηφίους απουσιάσουν δικαιολογημένα λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, από τις εξετάσεις του Ιουνίου σε κάποιο ή κάποια από τα μαθήματα. Το υπουργείο Παιδείας υπαναχώρησε από την αρχική του απόφαση υπό την πίεση των αντιδράσεων των υποψηφίων και των γονιών τους, αλλά η απόφασή του εγείρει σοβαρά ερωτήματα.

Ειδικότερα, το υπουργείο ανακοίνωσε χθες ότι αποφάσισε «τη διεξαγωγή επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων τον Σεπτέμβριο, αφού εξέτασε όλες τις παιδαγωγικές, κοινωνικές και νομικές παραμέτρους του σύνθετου προβλήματος της καθιέρωσης επαναληπτικών εξετάσεων στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι λεπτομέρειες των επαναληπτικών θα ανακοινωθούν, αφού πρώτα ξεκαθαριστούν ζητήματα νομικής φύσης που βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση από τις υπηρεσίες του υπουργείου» ενώ επισημαίνεται ότι «η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου θα γίνει κανονικά, χωρίς να επηρεαστεί από τη διαδικασία των επαναληπτικών εξετάσεων». Ουσιαστικά, το υπουργείο αφήνει αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων που θα εξετασθούν στις επαναληπτικές, με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα για τη μεγάλη μερίδα υποψηφίων θα ανακοινωθούν τέλη Αυγούστου, ενώ οι επαναληπτικές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι υποψήφιοι των επαναληπτικών θα θεωρηθούν ειδική κατηγορία στην οποία θα δοθεί μικρό ποσοστό θέσεων.