Εορτολόγιο

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
, Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου, Αρχή Τριωδίου,
Θεοδώρου του Τήρωνος, Των εν ασκήσει λαμψάντων
Ανατ.: 07.25Δύση: 18.08Σελήνη: 12 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για την φυματίωση -Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Καρδίτσα
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 11:58

fimatiosi4 istoΜε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι Καρδιτσιώτες, που βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην ΤΕΔΚ, την κατατοπιστική και πρωτότυπη εκδήλωση «Η φυματίωση πέρα από την ιατρική».

Στην ουσία επρόκειτο για μια καταγραφή ιστορικών γεγονότων που αφορούσαν την ασθένεια στο παρελθόν, το πώς αυτή επηρέασε τις κοινωνίες αλλά και την τέχνη, όπως και τα οικονομικά μεγέθη, το κράτος και την ιατρική. Εισηγητές ήταν ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κώστας Γουργουλιάνος που είχε ως θέμα «Η φυματίωση στην τέχνη», ο Δρ. Ιστορίας Γιάννης Στογιαννίδης με θέμα «Φυματίωση, πόλεις και σανατόρια» και η επιστημονική υπεύθυνος του μουσείου πόλης του Δήμου Καρδίτσας, Μουσειολόγος και Δρ. Ιστορίας κ. Φωτεινή Λέκκα. Η εκδήλωση αφιερώθηκε στον πνευμονολόγο ιατρό Γ. Πράντζο που πρόσφατα έφυγε από την ζωή, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσής της είχαν ο ΔΟΠΑΚ, οι Φίλοι του Μουσείου Πόλης Καρδίτσας, οι Ιατρικός και Οδοντιατρικός Σύλλογος, το Γενικό Νοσοκομείο και ο Δήμος Καρδίτσας, εκπρόσωποι των οποίων έδωσαν το παρόν και χαιρέτισαν την εκδήλωση. Συγκεκριμένα πριν τις εισηγήσεις χαιρέτισαν ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου κ. Μπαρμπούτης, ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου κ. Κουλοκτσής, ο πρόεδρος του οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Τσίνας και ο πρόεδρος του νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βαρελάς. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Πνοή ζωής» που αφορά την φυματίωση και τον έρωτα και μιλά για μια πραγματική ιστορία που εξελίχθηκε σε σανατόριο στο Πήλιο.