Εορτολόγιο

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
, Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου, Αρχή Τριωδίου,
Θεοδώρου του Τήρωνος, Των εν ασκήσει λαμψάντων
Ανατ.: 07.25Δύση: 18.08Σελήνη: 12 ημερών

Κεντρική Οδός

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Αυξημένος κατά 67 άτομα ο φετινός αριθμός υποψήφιων από το N. Καρδίτσας για ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 10:48

DEYTEROBATHMIA istoΑυξημένος κατά 67 άτομα είναι ο φετινός αριθμός υποψηφίων από το N Καρδίτσας που θα συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας μία θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στα σχολεία και την επεξεργασία τους από το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου.

Σύμφωνα με το KarditsaLive.Net, το οποίο απευθύνθηκε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ν. Καρδίτσας και μίλησε με τον Διευθυντή κ. Μιχάλη Παπανούσκα, προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία. (Πριν περάσουμε σε αυτά να σημειώσουμε πως, όπως είπε ο κ. Παπανούσκας, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και πως στον αριθμό των υποψηφίων δεν περιλαμβάνονται οι απόφοιτοι των δύο τελευταίων ετών που θα διεκδικήσουν μία θέση με το 10%. Οι συγκεκριμένοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν απ’ ευθείας μηχανογραφικά, οπότε δεν μπορεί να είναι εκ των προτέρων γνωστός ο αριθμός τους.)
Με βάση τώρα τα στοιχεία στις φετινές εξετάσεις θα συμμετάσχουν 1.063 υποψήφιοι. Από αυτούς οι 777 είναι από Γενικά Λύκεια και οι 286 σε ΕΠΑΛ και νυκτερινά.Σε σχέση με πέρυσι έχουμε μία σημαντική αύξηση στην κατηγορία των υποψηφίων από ΓΕΛ καθώς ήταν 694 την προηγούμενη χρονιά. Αντίθετα έχουμε μείωση των υποψηφίων από ΕΠΑΛ καθώς πέρυσι ήταν 302. Συνολικά όμως έχουμε την αύξηση των 67 υποψηφίων που προαναφέραμε.
Ακόμα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από τους 1063 που θα διαγωνιστούν οι 19 θα υποβληθούν σε προφορική εξέταση. Από αυτούς οι 12 είναι από ΓΕΛ και οι 7 από ΕΠΑΛ. Οι αντίστοιχοι αριθμοί πέρυσι ήταν 22 και 8, με το σύνολο των συγκεκριμένων μαθητών να φθάνει τους 30.Προχωρώντας αξίζει να καταγράψουμε ότι εκ των 1063 πρώτοι φορά υποψήφιοι θα είναι οι 896. Αυτοί δηλαδή που φοιτούν στην Γ’ τάξη ή στην Δ΄ του Εσπερινού. Οι υπόλοιποι 167 είναι υποψήφιοι παλαιοτέρων ετών που θα δώσουν εκ νέου εξετάσεις. Από αυτούς οι 124 αφορούν τα ΓΕΛ και οι 43 τα ΕΠΑΛ. Πέρυσι έδωσαν εξετάσεις έχοντας τελειώσει προηγούμενη χρονιά το Λύκειο 160 υποψήφιοι, εκ των οποίων 94 από τα ΓΕΛ και 66 από τα ΕΠΑΛ. Τέλος να πούμε ότι 49 μαθητές (11 σε ΓΕΛ και 38 σε ΕΠΑΛ) της φετινής χρονιάς δήλωσαν ότι δεν θα δώσουν πανελλαδικές και θα εξεταστούν μόνο ενδοσχολικά για απόκτηση απολυτηρίου. Ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός πέρυσι ήταν 34 (15 σε ΓΕΛ και 19 σε ΕΠΑΛ).
Π.Κ.