Εορτολόγιο

Παρασκευή 20 Απριλίου
Θεοδώρου Τριχινά, Αθανασίου
Ανατ.: 05.52Δύση: 19.11Σελήνη: 4 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Δήλωση Ν. Μιχαλάκη με αφορμή την απάντηση του υπουργείου Υγείας για τις ελλείψεις σε όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας
Παρασκευή, 07 Νοέμβριος 2014 11:40

MIXALAKIS1Με αφορμή την (καθυστερημένη) απάντηση του υπουργείου Υγείας στην κοινή αναφορά των Θεσσαλών βουλευτών, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Δημήτρη Γελαλή και Νίκου Μιχαλάκη για τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, ο βουλευτής Νίκος Μιχαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

« Με καθυστέρηση τριών και πλέον μηνών, το υπουργείο Υγείας εδέησε να απαντήσει στη δεύτερη, χρονικά, αναφορά που καταθέσαμε στη Βουλή, σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Η απάντηση όμως είναι γεμάτη υπεκφυγές, είναι αποσπασματική και παραπέμπει την επίλυση των οξέων αυτών προβλημάτων στελέχωσης, και μια ακόμη φορά στις ελληνικές καλένδες και τις ακάλυπτες επιταγές της συγκυβερνητικής και ψευδεπίγραφης ''εξόδου από το Μνημόνιο''. Στην πραγματικότητα, η απάντηση – μη απάντηση και υπεκφυγή αναδεικνύει ξανά τα αδιέξοδα στην υγεία, εφόσον η συγκυβέρνηση επιμένει στην πολιτική της λιτότητας, της συρρίκνωσης των δημόσιων δομών υγείας, στην αριθμητική μείωση του προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία, αλλά και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Καμιά εντύπωση επίσης δεν προκαλεί το γεγονός ότι στην επισυναπτόμενη απάντηση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, διοικητής και υποδιοικητής διαφωνούν εμφανώς για το αν και κατά πόσο τα κενά στα δύο Νοσοκομεία είναι «μέσα στα διαχείρισιμα όρια» ή συν τοις άλλοις αποτελεί απλώς «ευχής έργον» (!) και όχι αρμοδιότητα και έργο μιας διοίκησης και μιας κυβέρνησης, η πρόσληψη προσωπικού και η κάλυψη των κενών θέσεων. Ο θεσσαλικός λαός, οι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτή τη συγκυβέρνηση, η οποία πρέπει να φύγει άμεσα και για λόγους... υγείας».

 

Πολιτική