Εορτολόγιο

Παρασκευή 20 Απριλίου
Θεοδώρου Τριχινά, Αθανασίου
Ανατ.: 05.52Δύση: 19.11Σελήνη: 4 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Παραδίδεται στο Δήμο Καρδίτσας το στρατόπεδο Λουμάκη
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 10:09
LOYMAKHBITSAS-Την Παρασκευή 19/5 και ώρα 7.00 μμ παρουσία του Αναπλ. Υπ. Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Βίτσα η εκδήλωση για την επίσημη απόδοση του χώρου έκτασης 50,5 στρεμ. που αναμένεται να διαμορφωθεί σε δημοτικό πάρκο 
 
Με επίσημο τρόπο παρουσία του Αν.Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και του Δ/ντη του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α), Υποστράτηγου ΜΧ Αντ. Κονδύλη θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 19.00 μμ. η  απόδοση του πρώην στρατοπέδου “Λουμάκη” στο Δήμο Καρδίτσας. Το ανενεργό στρατόπεδο έκτασης 50516,05 μ2 αναμένεται να αξιοποιηθεί από το Δήμο και αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ένα νέο δημοτικό πάρκο που θα αναβαθμίσει συνολικά όλο το νότιο τμήμα της πόλης, αποτελώντας χώρο αναψυχής και πόλο έλξης. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
18.30 -19.00 Προσέλευση Επισήμων – Απόδοση Τιμών από στρατιωτικό άγημα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής 
19.00 - 19.30 Έναρξη εκδήλωσης - Χαιρετισμοί Επισήμων ( Μητροπολίτης Θεσ/δος & Φαν/λων, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Βουλευτές, Δήμαρχος Καρδίτσας & Αναπλ. Υπ. Εθνικής Άμυνας 
19.30 – 19.45 Τραγούδια από τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας
19.45 – 20.00 Εμφάνιση του Δημοτικού Χορευτικού “Μαίρη Ιωαννίδου”
Καλούνται οι δημότες να παραβρεθούν στην εκδήλωση.
 
Συνοπτικό ιστορικό της απόδοσης του στρατοπέδου
Οι σχετικές ενέργειες των Δημοτικών Αρχών για την απόδοση του στρατοπέδου Λουμάκη στο Δήμο Καρδίτσας ξεκίνησαν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Μετά από επίτευξη συμφωνίας του ΥΠΕΘΑ με το Δήμο Καρδίτσας για την αξιοποίηση των στρατοπέδων αυτών, συντάχθηκε με μέριμνα του Δήμου σχετική Πολεοδομική Μελέτη αξιοποίησης, σύμφωνα με το Ν.2745/99, η οποία μετά από τη σύμφωνη γνώμη της ΥΠΕΘΑ/ΥΑΜΣ, υποβλήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ για έλεγχο. 
Με την απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ το 2008  εγκρίθηκε η πολεοδόμηση των στρατοπέδων «Κιούση & Λουμάκη» του Δήμου Καρδίτσας με τον καθορισμό δύο οικοδομικών τετραγώνων (ΟΤ) στην περιοχή του στρατοπέδου «Κιούση» και ρυμοτομούμενων εκτάσεων για την δημιουργία δρόμων και κοινόχρηστου χώρου πρασίνου. Επίσης τροποποιήθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο στην περιοχή του στρατοπέδου «Λουμάκη» που είναι χαρακτηρισμένο ως «Πάρκο- Άλσος».
Ακολούθησε μια σειρά χρονοβόρων διαδικασιών ως την εκπόνηση της μελέτης πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης στρατοπέδων  Κιούση-Λουμάκη από την υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Καρδίτσας, σύμφωνα με τα οποία η έκταση 50516,05 μ2 του στρατοπέδου Λουμάκη περιέρχεται όλη στο Δήμο, ενώ παραμένει στην ιδιοκτησία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας  το Στρατόπεδο «Κιούση», αρχικού εμβαδού 61372,53 μ2, το οποίο  ρυμοτομείται κατά 11486,73 μ2 για κοινόχρηστους χώρους .  Ακολούθησε η  αποδοχή από το ΤΕΘΑ της εκπονηθείσας από το Δήμο Καρδίτσας Πράξεως Εφαρμογής, η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του σχεδίου Σύμβασης μεταξύ ΤΕΘΑ και Δήμου και τον Ιούλιο του 2016 υπογράφτηκε η σύμβαση παραχώρησης στρατοπέδων «ΛΟΥΜΑΚΗ» και «ΚΙΟΥΣΗ» μεταξύ ΤΕΘΑ και Δήμου Καρδίτσας.
Με την αριθ. 7917/25-10-2016 απόφαση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας έγινε η «Κύρωση της αριθ. 01/2016 πράξης εφαρμογής των χώρων των στρατοπέδων «Κιούση – Λουμάκη» του Δήμου Καρδίτσας» και στη συνέχεια η διαδικασία της διόρθωσης των κτηματολογικών στοιχείων και της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής από το Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ, η οποία κατέληξε με την μεταγραφή του στρατοπέδου Λουμάκη στο Δήμο και του στρατοπέδου Κιούση στο ΤΕΘΑ. 
 

Πολιτική