Εορτολόγιο

Δευτέρα 18 Ιουνίου
Λεοντίου, Υπατίου, Θεοδούλου, Αιθερίου μαρτύρων
Ανατ.: 05.06Δύση: 19.59Σελήνη: 4 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή Π. Βράντζα προς τον Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης για τις Ελληνοποιήσεις προϊόντων ζωικής προέλευσης
Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2017 10:32
BRANTZA 1Είναι δυστυχώς γεγονός, ότι η παραγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης παρουσιάζει μια σταθερά μειούμενη πορεία τις τελευταίες δεκαετίες.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η εγχώρια παραγωγή του χοιρινού κρέατος, καλύπτει περίπου το 35% της κατανάλωσης, του βόειου λιγότερο από 20%, ενώ αυτή του αγελαδινού γάλακτος μόλις το 23%. Είναι επίσης ενδεικτικό, ότι η αξία των εισαγωγών προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών κοστίζουν στη χώρα περισσότερο από 2 δις ευρώ ετησίως. 
Παρά την εφαρμογή του συστήματος «Άρτεμις» και την επέκτασή του και στο γάλα, δεν προέκυψαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η νοθεία και η παραπλάνηση ως προς την προέλευση των προϊόντων, παραμένει εκτεταμένη με καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για την ελληνική παραγωγή όσο και για τον καταναλωτή.Η πώληση εισαγόμενων προϊόντων, ως ελληνικών, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και συμπιέζει περαιτέρω την ήδη πενιχρή ή, σε αρκετές περιπτώσεις, ανύπαρκτη κερδοφορία του Έλληνα παραγωγού, οδηγώντας τον, νομοτελειακά, στον οικονομικό αφανισμό.Είναι προφανές ότι επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των αγροτικών επιχειρήσεων και να παταχθούν τα φαινόμενα εξαπάτησης και κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών. Στα μέτρα αυτά πρέπει επειγόντως να συμπεριληφθούν: Η διασφάλιση αξιόπιστου ισοζυγίου κρέατος, με αναγραφή της χώρας προέλευσης στην ταμειακή μηχανή των κρεοπωλείων. Η εξασφάλιση αντίστοιχα, αξιόπιστου ισοζυγίου γάλακτος με ουσιαστικούς ελέγχους στις μεταποιητικές μονάδες και διασταύρωση των στοιχείων με αυτά της δήλωσης καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) και τα παραστατικά των παραγωγών. Εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων με μεικτά κλιμάκια ελέγχου, καθώς και εφαρμογή των επιβαλλόμενων ποινών. Αναβάθμιση του συστήματος «Άρτεμις». Επειδή, οι συνέπειες των ελληνοποιήσεων είναι κρίσιμες τόσο για την παραγωγή όσο και για την εθνική οικονομία συνολικά.  Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Προτίθεται να προβεί στην λήψη μέτρων και ποίων, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων; 
Η ερωτώσα Βουλευτής
Βράντζα Παναγιώτα