Εορτολόγιο

Δευτέρα 18 Ιουνίου
Λεοντίου, Υπατίου, Θεοδούλου, Αιθερίου μαρτύρων
Ανατ.: 05.06Δύση: 19.59Σελήνη: 4 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

Η ανάπτυξη του Συνεργατισμού στο επίκεντρο
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 13:40

anka1 ISTOΣε τριήμερες εργασίες που οργανώνει η ΑΝ.ΚΑ, παρουσία άλλων 13 Αναπτυξιακών
-Ξεκίνησαν χθες οι διαδικασίες στο ξενοδοχείο «Άρνη»

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον τριήμερο, αφιερωμένο στον συνεργατισμό, διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας, με την συμμετοχή στελεχών 13 Αναπτυξιακών Εταιρειών που η κάθε μία εκπροσωπεί και περιφέρεια της χώρας. Στην ουσία πρόκειται για την προπαρασκευαστική φάση του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Ανάπτυξη Συνεργατισμού» και την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Αναπτυξιακή Καρδίτσας σε συνεργασία με σε συνεργασία με τις τοπικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και το Επιμελητήριο. Αντικείμενο του σχεδίου είναι η απόκτηση δεξιοτήτων από τα στελέχη των Αναπτυξιακών Εταιριών, ώστε αυτές να καταστούν ικανές να υποστηρίξουν τους φορείς Κοινωνικής Οικονομίας να συνεργαστούν μεταξύ τους, να αναπτύξουν συνέργειες και οικονομίες κλίμακας, να προχωρήσουν στην αξιοποίηση τοπικών πόρων και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και τοπικό εισόδημα. Η έναρξη των εργασιών έγινε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Άρνη» παρουσία του δημάρχου Καρδίτσας και προέδρου της ΑΝ.ΚΑ κ. Φώτη Αλεξάκου ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε επιτυχίες στις εργασίες, τονίζοντας παράλληλα την σημαντικότητα αυτών. Ανάλογος ήταν και ο χαιρετισμός του προέδρου του ΕΒΕ κ. Βύρωνα Παππά, ενώ την όλη παρουσίαση έκανε ο Γενικός Δ/ντης της ΑΝ.ΚΑ κ. Βασίλης Μπέλης.
Ακολούθησαν οι πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του προγράμματος και δόθηκε ραντεβού για αύριο όπου υπάρχει πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα οι εργασίες το πρωί θα συνεχιστούν στον χώρο του ξενοδοχείου ενώ το απόγευμα θα υπάρξει στο χώρο του Παυσιλύπου η προβολή ενός πολύ ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ένα Κοινωνικό Οικοσύστημα. Το παράδειγμα της Καρδίτσας» το οποίο έχει διάρκειας 34 λεπτών. Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από την ΚοινΣΕπ «Συνέργειες» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας. Το ντοκιμαντέρ διερευνά το οικοσύστημα της Καρδίτσας, ένα φαινόμενο που είναι μοναδικό στη χώρα. Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση.
Κλείνοντας να πούμε ότι οι Αναπτυξιακές εταιρείες που συμμετέχουν στο τριήμερο είναι οι Αναπτυξιακή Πελοποννήσου «Πάρνωνας Α.Ε», Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης «ΑΝ.ΕΘ Α.Ε», Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας «ΟΑΣΕ», Αναπτυξιακή Κοζάνης «ΑΝ.ΚΟ Α.Ε», Αναπτυξιακή Ηρακλείου «ΑΝ.ΧΕΡ Α.Ε», Αναπτυξιακή Αχαϊας «ΑΧΑΙΑ Α.Ε», Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου «ΑΝ.ΔΩ Α.Ε», Αναπτυξιακή Ηπείρου «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε», Αναπτυξιακή Τρικάλων «ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε», Αναπτυξιακή Λέσβου «ΕΤΑΛ ΑΕ», Αναπτυξιακή Ροδόπης «ΑΝΡΟ ΑΕ», Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων «ΑΝΙΟΝ ΑΕ» .
Η επιλογή της έγινε με γνώμονα την συμμετοχή τους σε προγράμματα ΟΠΑΑΧ, που τους δίνει την απαραίτητη εμπειρία.