Εορτολόγιο

Δευτέρα 18 Ιουνίου
Λεοντίου, Υπατίου, Θεοδούλου, Αιθερίου μαρτύρων
Ανατ.: 05.06Δύση: 19.59Σελήνη: 4 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

Ανασχηματισμός: Άλλη μια (αποτυχημένη) προσπάθεια να στρίψει το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2016 12:21

KOYLOKTSHS istoΤου Σωτ. Κουλοκτσή
Ιατρού καρδιολόγου
Πολιτευτή Ν.Δ.
 
«Στις ΗΠΑ από όπου προέρχομαι μετά από μακρόχρονη παραμονή, τα investments (επενδύσεις) είναι μια από τις σημαντικότερες λέξεις γιατί οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς». 
Δημήτρης Παπαδημητρίου νέος υπουργός οικονομίας στην κυβέρνηση Τσίπρα
Η δήλωση του νέου υπουργού οικονομίας που έγινε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου είναι ενδεικτική της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, εξ αιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα αποκαλύπτει γιατί η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να βγει από τα μνημόνια και να εισέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης, λειτουργώντας πραγματικά ως μια χώρα της Ευρωζώνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση λειτούργησε άκρως λαϊκιστικά και ψηφοθηρικά, θέτοντας επί της ουσίας τροχοπέδη στη προσπάθεια εξόδου από την κρίση που συστηματικά και μεθοδευμένα κατέβαλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνη η προσπάθεια διεκόπη και ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, καθώς μεσολάβησε η άρνηση συναίνεσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας με στόχο να προκαλέσει εκλογές, για να αναλάβει την εξουσία εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια». Από τη στιγμή εκείνη και μέχρι σήμερα δυστυχώς η χώρα έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Εκείνο που πραγματικά ζούμε - και το απέδειξε περίτρανα ο προχθεσινός ανασχηματισμός- είναι πως το κόμμα του κ. Τσίπρα επιχειρεί μια αργή και  καταστροφική στροφή από την πολιτική της ουτοπίας και της εξαπάτησης των πολιτών που εξήγγειλε ως αντιπολίτευση και εφάρμοσε στην πρώτη κυβέρνηση με υπουργό οικονομίας τον Βαρουφάκη, σε μια πιο ρεαλιστική πολιτική. Όμως μέσα σε αυτούς τους 18 μήνες που μεσολάβησαν για να γίνει αυτή η στροφή η χώρα έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα. Πλήγματα που αφορούν την οικονομία η οποία βουλιάζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς, αλλά και πλήγματα σε εθνικό επίπεδο καθώς όλες οι εθνικιστικές και εδαφικές επιδιώξεις των γειτόνων μας έχουν βρει πρόσφορο έδαφος να εκφραστούν. Είναι σίγουρο πως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα. Ο ανασχηματισμός έγινε μόνο και μόνο για να ξεπεράσει ο κ. Τσίπρας τα σοβαρά αδιέξοδα στα οποία είχε οδηγηθεί η κυβέρνηση εξ αίτιας της ανερμάτιστης και χωρίς προσανατολισμό πολιτικής των  υπουργών του. Όμως ακόμη και τώρα με αυτή την αργόσυρτη πολιτική στροφή που ακολουθεί δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα, γιατί πλέον στην κοινωνία, αλλά και διεθνώς έχει απολέσει κάθε ψήγμα αξιοπιστίας, αλλά και γιατί δεν θέλει και δεν μπορεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις  που είναι απαραίτητες ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.  Αν πραγματικά θέλει να προσφέρει υπηρεσίες στην χώρα το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί, ώστε να διευκολύνει τις πολιτικές εξελίξεις που είναι απαραίτητες για να καταφέρουμε ως Ελλάδα να ορθοποδήσουμε.