Εορτολόγιο

Δευτέρα 18 Ιουνίου
Λεοντίου, Υπατίου, Θεοδούλου, Αιθερίου μαρτύρων
Ανατ.: 05.06Δύση: 19.59Σελήνη: 4 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

Κώστας Τσιάρας: Εγκληματική προχειρότητα και επιπολαιότητα στη διαχείριση του Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016 20:01

tsiarasΤην αδυναμία της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας 2014-2020 και να απορροφήσει τα προβλεπόμενα κονδύλια, ύψους 6 δις ευρώ, προς όφελος των Ελλήνων αγροτών, της τοπικής και εθνικής οικονομίας, στηλιτεύουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναμεσά τους και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν, πως «συντελείται ένα πολιτικό «έγκλημα» που στερεί από τη χώρα και τους αγρότες μας πολύτιμους πόρους, ικανούς να δώσουν μια σημαντική ώθηση στην παρακμάζουσα αγροτική μας οικονομία. Πόροι, που έχουν προβλεφθεί και έχουν κατοχυρωθεί ήδη από τον Ιούλιο του 2014, με το Πρόγραμμα που υπέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι οποίοι ακόμα και σήμερα παραμένουν αναξιοποίητοι εξαιτίας της προχειρότητας, της ανικανότητας και της διαχειριστικής αδυναμίας της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Οι γαλάζιοι βουλευτές σημειώνουν, ακόμα, πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το μόνο που κάνει είναι, να συκοφαντεί από την μια και από την άλλη να προσπαθεί να οικειοποιείται τις αποφάσεις και κατευθύνσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Ταυτόχρονα προβάλει ως δικά της «επιτεύγματα» τις σημαντικές περικοπές κονδυλίων που έγιναν, λόγω της ανεπαρκείας της, σε σημαντικά μέτρα του Προγράμματος».
«Ένα είναι βέβαιο σήμερα: Τόσο το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας έχουν βαλτώσει. Δεκάδες προγράμματα, δράσεις και μέτρα τους εξακολουθούν να παραμένουν στα χαρτιά, τεράστιοι οικονομικοί πόροι μένουν αδιάθετοι και τελικά αγρότες, αγορά, τοπική και εθνική οικονομία… κοιτούν τα τρένα να περνούν» καταλήγουν οι 47 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ζητούν να ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης και υλοποίησης των προγραμμάτων, που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.